Sari la conținut

Pietoni, pe lângă zebre: ”M-am grăbit, e mai aproape, mai ușor pe aici!”

”M-am grăbit, chiar m-am grăbit!”, - Era zebra la 50 de metri. ”Ştiu, dar mă grăbeam şi eram aici, trebuie să ajung la înot în partea cealaltă şi ocoleam prea mult. E mai aproape pe aici! Şi-am vrut să trec pe la zebră, dar era mai uşor pe aici!”.

Constienţi că îşi pun viaţa în pericol, cei mai mulţi invocă graba atunci când traversează prin locuri nepermise. Şi traversează mai multe benzi de circulaţie, deşi zebra e la doar 50 de metri distanţă: ”E mai aproape pe aici! Şi-am vrut să trec pe la zebră, dar era mai uşor pe aici!”

Unii încalcă legea si se expun pericolului chiar sub ochii poliţiştilor. Au plătit, însă, amenzi în valoare de 85 de lei: ”Am achitat pe loc, deci sunt în regulă!”,”Da, sunteţi în regulă, nu mai trebuie să mergeţi la poştă!”

”În cursul zilei de astăzi poliţiştii rutieri au acţionat pe raza municipiului Timişoara în scopul prevenirii accidentelor produse pe fondul nerespectării normelor rutiere, în special indisciplina pietonală”, ne-a declarat Ancuţa Morariu, purtătorul de cuvânt IPJ Timiş.

Poliţiştii vor ieşi şi în zilele următoare să îi sancţioneze pe cei care traversează prin locuri nepermise.

reporter: Maria Rohnean
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche