Sari la conținut

Pista de biciclete care se sfărâmă. Culoarul de pe malul Begăi este folosit de biciclişti încă de anul trecut

”O bună parte din pista de biciclete din Timişoara, de pe malul Begăi, este finalizată şi utilizată de biciclişti. Problema este că asfaltul se dezintegrează pur şi simplu”, ne precizează Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timişoara.

Pista este turnată în proporţie de peste 80% pe raza oraşului, cu mici porţiuni întrerupte, unde urmează să se introducă ţevi utilitare sau unde terenul nu este public. Dar, încă de anul trecut, timişorenii care se deplasează pe două roţi folosesc pista... aşa cum pot:

- Cum vi se pare? ”Astea le-am văzut de când e făcută, tot bobiţe din astea pe ele. Nu ştiu... aşa tre' să fie?”,
”Îi prost. Calitate foarte slabă. Am fost şi încolo spre Sânmihai şi e tot aşa. Într-un an îi praf, îi numa gropi”.

Inaugurarea pistei este programată pentru începutul lunii iulie. Acesta este termenul impus de Uniunea Europeană, care a finanţat proiectul de reabilitare a malurilor canalului Bega cu 50 de milioane de lei. Aşa că defecţiunile găsite trebuie remediate până atunci, iar cheltuielile suplimentare vor fi suportate de constructor.

”Eu nu exclud ca, în foarte puţine locuri să apară scăpări de execuţie, se va remedia, nimeni nu va recepţiona o lucrare care nu e de calitate şi chiar după recepţie, există o perioadă de garanţie, dacă anumite lucruri nu sunt făcute cum trebuie vor trebui remediate”, ne-a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Constructorul este din Arad şi nu este la primul contract cu Primăria Timişoara.

”Firma care se ocupă de construcţia pistei de biciclete a mai fost implicată în alte scandaluri, ultimul dintre acestea fiind lucrările la treptele Catedralei Mitropolitane din Timişoara, când, la doar trei luni de la inaugurarea construcţiei, au început să apară crăpături. Acum, reprezentanţii companiei au refuzat să ofere un punct de vedere”, afirmă Dan Codre, reporter Digi24 Timișoara.

Edilul municipiului spune însă că nu cunoaşte trecutul companiei.

”Este o firmă care îndeplineşte toate condiţiile de-a fi la licitaţie şi dacă pe o licitaţie punctuală este cea mai bună, o câştigă, nu poate nimeni să facă altfel”, precizează Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Aşadar, rămâne de văzut dacă şi această pistă va fi inaugurată cu defecţiuni sau asfaltul degradat va fi schimbat.

Pista de biciclete spre Serbia, inaugurată cu petice. Asfaltul a crăpat încă din timpul lucrărilor 

Reporter: Caterina Ledrer, Maria Rohnean
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche