Programul „Săptămâna părinţilor", la Arad: coleg de bancă - mama sau tata

Data publicării:
saptamana parintilor A

Programul „Săptămâna părinţilor" a ajuns la cea de-a XI-a ediţie. Specialişti în diverse domenii, părinţii îşi asumă astfel rolul de învăţător sau de profesor împărtăşindu-le copiilor din propria lor experienţă.

 
”E un sentiment foarte plăcut să faci ceva cu copilul tău la şcoală unde deobicei învaţă lucruri mai precise, noi acuma am făcut o prăjitură să se îndulcească la acest sfârşit de săptămână”, ne spune o mămică, participantă la Programul „Săptămâna părinţilor". Întrebăm copilul: Îţi place să faci prăjituri? ”Da” - Când o să fi mare o să faci multe prăjituri? ”Da”. - Ce o să faci? ”Tiramisu, că îmi place mult!”

Concursuri, activităţi interactive, spectacole, lecţii demonstrative sau diferite ateliere. Copii de la Şcoala Gimnazială „Aurel Vlaicu" din Arad vor avea parte de toate aceste acţiuni în următoarea săptămână când în mod neobişnuit, vor sta în clasă alături de... părinţi, în cadrul Programului „Săptămâna părinţilor".

 
”Am încercat să combinăm culori, texturi, gusturi, în aşa fel încât să avem produse reuşite”, afirmă învățătoarea Titiana Ţigan.

”Părinţii asistă la ore, vin la activităţile de la clasă şi poate completează puţin formarea profesională a dascălului”, ne-a precizat Petruşca Tămăşan, directorul Şcolii Gimnaziale „Aurel Vlaicu" Arad.

Programul „Săptămâna părinţilor" nu a beneficiat de o finanţare specială nici din partea şcolii şi nici a familiilor implicate. Pentru a face rost de materiale pentru acţiuni, s-a mers pe principiul ”fiecare aduce ce are în casă”, cheltuelile fiind reduse astfel la minimum.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri