Proiectul Grow: studenţi din străinătate, dascăli pentru liceenii din Timișoara

Data publicării:
studenti dascali elevi 4



Proiectul Grow, derulat de organizația studențească AIESEC, transformă vara liceenilor într-un program intens de pregătire. Studenți din întrega lume au venit la Timișoara să îi înveţe pe elevii din anii terminali de liceu cum să îşi descopere şi să îşi valorifice abilităţile.

Han Qi este din Singapore, iar Stefanie Au este din Hong Kong. Ei inițiază 20 de tineri din Timișoara în tehnici de negociere și argumentare, ce înseamnă pentru fiecare valorile personale, cum să se distingă de ceilalți prin autenticitate, personal branding și leadership, dar și cum să își scrie CV-ul și să își aleagă viitoarea carieră.

„Îi învăţ topicuri pe care nu le învaţă la şcoală, non-formale. Topicurile sunt leadership, creativitate, proactivitate, management. Sunt lucruri importante pentru ei să le înveţe deoarece reprezintă nişte abilităţi care îi ajută să ia decizii bune în viaţă", afirmă Han Qi pentru reporterul Digi24 Timișoara, iar Stefanie Au ne precizează „Nu este o educaţie formală, ci una informală. Îi învăţ despre valori şi despre dezvoltare personală și-i ajut să încerce să găsească propria direcţie în viaţă".

În cadrul aceluiaşi proiect, elevii din Timişoara vor putea învăţa lucruri utile pentru viitor şi de la studenţi din Mexic, Brazilia, India şi Ungaria.

Programul Grow se desfășoară pe o perioadă de 6 săptămâni sub forma a zece ateliere de lucru interactive susținute în limba engleză „Am văzut că sunt foarte entuziasmaţi. Abia aşteaptă sesiunile. În fiecare dimineaţă, după-amiază ne anunţă, vorbim pe Facebook, le plac foarte mult studenţii internaţionali care au venit aici", afirmă Alexandru Omoreanu, organizator Grow.

La finalul perioadei de training, elevii timişoreni vor primi o diplomă de absolvent, cu valoare simbolică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri