Protecţia Consumatorului, control în piață, la Timișoara. Brânză și carne ținute la cald, să pună mâna clientul!

Data publicării:
branza



„0-4 grade. De ce le ţineţi aşa afară? Aşa v-a spus patronul?”.
Astfel de discuții au avut loc între inspectorii de la Protecţia Consumatorului și comercianți. O vânzătoare ne explică: ”I-am învăţat să vadă, să pună mâna, să se uite, să se orienteze, deci asta e problema. Văd bine că nu e pe masă, li se pare că nu e...unde e brânza?”

Cu toate acestea, clienţii sunt mai mult decât mulţumiţi. Fie căldura cât de mare, clienţii fideli rămân fideli şi gustă cu poftă din produsele ţinute chiar şi la cald, ca mai apoi să cumpere şi pentru acasă. Întrebăm: N-aţi avut niciodată probleme cu produsele? ”Nu, nu, nu şi de ani de zile iau de la ei!”, ni se răspunde.

Comisarul şef adjunct Mihaela Ignat, de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, ne explică: ”Produse expuse la comercializare fără elemente de identificare şi caracterizare a acestora şi produse expuse la temperatura de plus 25 de grade, deşi pe eticheta produselor se referă a se păstra la 0-4 grade Celsius”.

Cei găsiţi că şi-au scos marfa la căldură riscă amenzi cuprinse între 2000 şi 20 000 de lei, dar şi scoaterea de la vânzare a produselor.

reporter: Ioana Sapianu
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri