Sari la conținut

Punct final la Satelitul European de beachvolley. Două reprezentante ale Germaniei au câștigat turneul de la Timișoara

Titlul a fost adjudecat de perechea ce a avut cel mai lung traseu din întreaga competiție. Katarina Schillerwein și Cinja Tillmann au venit din „country-quota”, au trecut apoi prin calificări, pentru a ajunge până în vârf, după o finală 100% germană. Adversare le-au fost Teresa Mersmann și Isabel Schneider, favoritele numărul 2 ale competiției și câștigătoare în celelalte două turnee satelit din acest an. Primul set a fost adjudecat de Schillerwein și Tillmann, cu 21-16. Favoritele au reușit să revină însă în actul secund și să împingă partida în „decisiv”, după 21-18. Cel de-al treilea set a revenit tot cuplului pornit din „country quota”, cu 15-11.

„A fost un nivel bun, ultimele trei jocuri au fost toate foarte dificile. Și preliminariile la fel, am avut multe meciuri grele, meciuri cu trei seturi așa că, per total, cred că a fost un turneu grozav. Aici în România, toți au fost foarte amabili cu noi, e o amintire frumoasă pentru noi”, afirmă Cinja Tillmann.

Bronzul a ajuns la perechea elvețiană Betschart / Eiholzer, care a câștigat la „masa verde” finala mică, după abandonul perechii ruse Motrich / Makroguzova. Reprezentantele României au încheiat întrecerea pe locurile 7, 9 și 13. Cea mai bună clasare a fost cea a perechii Adelina Melniciuc/Adriana Ungureanu, ambele legitimate la Agroland Timișoara.

„Avem, se pare, o evaluare foarte bună din partea superviserului de la Confederația Europeană, ceea ce ne încurajează să solicităm și pentru anul viitor organizarea satelitului. Sportivii au fost foarte mulțumiți atât de calitatea terenului, cât și de cazare, mese și așa mai departe”, ne-a declarat Horia Cardoș, președinte la ACS Agroland Timișoara.

Satelitul European de la Timișoara a fost unul dintre cele trei turnee-satelit feminine desfășurate în acest an, după Vaduz, Lichtenstein și Molodechno, Belarus. Premiile totale au ajuns la 7.500 de euro, în vreme ce organizarea turneului a costat 30.000 de euro, sumă suportată de clubul organizator, Primăria Timișoara și Confederația Europeană de Volei.

Reporter: Claudiu Sav
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche