Sari la conținut

Regal de filme, sub clar de lună

Un film din Turcia a deschis ediţia cu numărul patru a Caravanei Metropolis. Mustang, peliculă nominalizată la Oscar şi la Globurile de Aur pentru cel mai bun film străin, prezintă viaţa a cinci surori dintr-un sătuc din nordul Turciei, obligate să accepte căsătorile aranjate de părinţii lor. 

Pelicula turcească a fost pe gustul spectatorilor, care au rămas impresionaţi de personajele principale.

Filmul mi s-a părut foarte interesantşi educativ aş putea spune pentru că am aflat chestii pe care nu le ştiam nepărat despre cultura musulmană”, spune o tânără prezentă la proiecție.

„Foarte fain filmul, a fost genial, m-a impresionat.  În general nu sunt prea impresionat de filme, dar a fost genial”, adaugă o altă spectatoare.

„E în aer liber şi e un ecran mare, calitatea e bună”, admite un timișorean.

Proiecţia din Parcul Rozelor s-a făcut pe un ecran gonflabil de 120 de metri pătraţi, cu proiector digital mobil de 17.000 de lumeni.

„Avem cel mai mare ecran pentru proiecţii de film outdoor din ţară şi avem şi un proiector de cinema performant, pe care putem proiecta filme în format DCP, care este formatul de cinema”, susține Cristian Decu, organizator Caravana Metropolis.

Deasupra ecranului performat ş-a instalat confortabil aseara, luna plină, care a completat perfect atmosfera cinematografului în aer liber.

„Foarte frumos, chiar impresionant. [Şi decorul?] E frumos şi el”, spune o altă spectatoare.

„[A fost frumos şi cu luna?] Daaa! Decorul a fost perfect, mai ales la sfârşit”, mai adaugă o altă timișoreancă.

Proiecţiile din Parcul Rozelor din Timișoara continuă până duminică. Pe cinefili îi aşteaptă alte cinci filme de renume, printre care pelicula românească „Dincolo de calea ferată”, „Fiul lui Saul”- premiat cu un Oscar pentru cel mai bun film străin şi pelicula americană Daneza. Preţul unui bilet întreg este de 10 lei, resectiv de cinci lei pentru elevi şi studenţi.

Reporter: Mihaela Crețu

Operator: Mihai Pop