Ruperea USL, consecințe în teritoriu. Bojin: cel puțin la nivel local, personal, aș vrea să mergem mai departe

Data publicării:
robu bojin prima

Doi ani, atât a fost perioada în care Timișoara a avut un primar la putere. Liderul liberalilor din Timiș dă vina pe social-democrați pentru ruperea alianței. Spune că PSD a refuzat sistematic propunerile PNL pentru posturile de ministru și că a fost preocupat de putere în detrimentul problemelor țării. Mai mult spune că foștii colegi de alianță au negociat alte majorități în forurile locale.

”Evident nu mi-a picat bine că partenerii poartă negocieri pentru a constitui o altă majoritate. Eu nu am făcut asta, și ce încredere mai pot avea în ei?”, afirmă Robu. Acum, președintele liberal spune că atunci când vine vorba despre proiectele Timișoarei, va apela la orice ales din Consiliul Local pentru a avea susținere: ”Nu suntem niște plângăcioși neputincioși, care ne plângem că ne persecută cineva, că nu ne ajută nimeni. Dacă ne-am asumat funcții trebuie să facem ceva. Pentru proiectele Timișoarei, eu vreau suport de la orice consilier de orice culoare”.

Liderul PSD Timiș, Titu Bojin, încă mai speră ca alianța să funcționeze la nivel local și spune că nu se gândește acum la înlocuirea oamenilor numiți de liberali în funcții de conducere: ”Eu mi-am dorit ca USL-ul să continue , dar în condițiile date și în ultima perioadă, la cum au evoluat lucrurile, probabil că e cel mai corect că s-a rupt. Cel puțin la nivel local, personal, aș vrea să mergem mai departe. Vor mai fi și supărări, dar la nivelul local tot ceea ce înseamnă aleșii din consiliile locale, județean, mi-aș dori să continuăm ceea ce am început”.

În Caraș-Severin, liderul PNL, Marcel Vela, vede ieșirea de la guvernare ca un act de demnitate: „Nu este nimic dramatic în faptul că intrăm în opoziție. Este un semn sănătos al democrației din România. […] Iată, există o opoziție activă care va apăra cetățeanul și care va lua atitudine în orice derapaj guvernamental sau parlamentar. Renunțarea la funcții este încă o dovadă că ne respectăm principiile și onoarea liberală, este un act de demnitate al unui partid mare, nu suntem legați de scaune și nu acceptăm să fim puși la colț”.

Social-democrații cărășeni își doresc să continue pe plan local proiectele începute cu liberalii, deși USL nu mai există. Ion Mocioalcă, președinte PSD Caraș-Severin, precizează: „Sper ca parteneriatul avut cu colegii din USL să nu înceteze, așa cum nu a încetat opt ani de zile cât PSD a fost în opoziție, iar eu am fost alături de proiectele lor".

Liberalii din Timiș consideră că USL a fost un proiect politic serios, dar PSD l-a trădat. Totuși, împreună cu PSD și PC, PNL a obținut în Timișoara aproape 50% din voturi la alegerile locale din 2012.

redactor: Sorina Covlea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri