Sarcină... asigurată. Ce avantaje au, la naștere, femeile care încheie o poliță

Data publicării:
sarcina A

Diana Grucean a născut un băieţel în urmă cu două luni şi jumătate la o maternitate privată din Timişoara. A plătit doar 400 de euro, faţă de 1.100 de euro cât trebuia să achite dacă nu era asigurată. ”Am încheiat prima mea poliţă de asigurare privată când l-am avut pe celălalt băieţel, adică acum 12 ani. Eu am înţeles lucrurile şi poate că le-am anticipat mai repede decât au reuşit alţii s-o facă. Asigurarea privată e ca o paraşută: e de preferat să n-ai nevoie de ea, dar şi dacă ai nevoie de ea, te ajută”, ne spune ea.

Iar numărul viitoarelor mame care încheie astfel de poliţe este tot mai mare. Asiguratele plătesc lunar sau trimestrial o sumă cuprinsă între 200 şi 600 de lei, în funcţie de pachetul pentru care optează.



”Pentru naştere cu cezariană, în caz că pacienta naşte cu medicii angajaţi ai clinicii este 1.100 de euro. În cazul în care pacienta beneficiază de asigurări prin firmele cu care noi avem contract, reducerea poate să meargă până la 20% din această sumă. Dacă ele îşi încheie asigurarea individual, sunt firme care decontează şi 80% din sumă”, ne-a declarat Florin Dorneanu, reprezentatul unei maternităţi private din Timişoara.



Cele mai multe dintre viitoarele mame aleg să nască în clinicile private în special datorită condiţiilor de cazare. Diana Greucean explică: ”La privat ai un cost legal, oficial, cu chitanţă, ai plătit... frumos, decent. La stat există aproximativ aceleaşi costuri, doar că nu ai o chitanţă”.

Preţul unui pachet de bază care include o naştere prin cezariană porneşte, în clinicile private din Timişoara, de la 700 de euro, însă poate ajunge chiar şi la 1.500 de euro.

reporter: Maria Rohnean
operator: A. Lungu/A. Marina
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri