Școlile cu absenteism ridicat și rezultate slabe din Timiș, luate la verificat

Data publicării:
copii scoala

Între 21-25 octombrie, vor fi controlate primele trei școli, numele lor nu e cunoscut încă. Pe lângă inspecțiile generale, încep și inspecții tematice, care durează zece săptămâni.În cadrul inspecțiilor se va verifica de la actul de învătământ până la documentații și cataloage.

Aura Danielescu, inspector școlar general adjunct, ne-a precizat: ”Mâine e ședință publică pentru ocuparea fracțiunilor de posturi vacante, avem 52 de posturi și fracțiuni de posturi. Printre posturi/fracțiuni de posturi disponibile sunt șase la învățătoare, câte unul la Limba Română, la Matematică, la Religie, Dans clasic, Muzica instrumentala...” 

”Este important de știut că posturile, chiar dacă sunt vacante, în acest moment catedrele nu sunt goale... adică avem la clasă profesori, numiți pe 60 de zile, dacă sunt profesori calificați și pe 30 de zile, dacă sunt necalificați. Mâine se încearcă împărțirea posturilor. Sunt profesori care au rămas pe dinafară la ședintele publice anterioare, insă nu au vrut posturile, fie nu sunt în oraș, fie profesorii nu au venit la ședintele publice”, a adăugat reprezentanta ISJ Timiș.

Au fost monitorizate absențele în prima parte a anului școlar: prezența e de peste 75% la liceele tehnologice, mult mai bine decât în ultima parte a anului școlar precedent! Exemple pozitive din acest punct de vedere: Colegiul I.C. Bratianu și Colegiul de Vest.

Reporter: Sorina Covlea
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri