Sari la conținut
News Alert

Şine încinse, viteză redusă. Garniturile circulă, timp de două zile, cu 20-30 km/h mai puțin 

”Toate trenurile de pe raza Regionalei CFR Timişoara circulă cu viteze reduse cu până la 20 - 30 de kilometri pe oră. Asta pentru că la nivelul şinelor se înregistrează temperaturi de peste 50 de grade Celsius. Consecinţele le resimt pasagerii, care ajung la destinaţie cu întârziere”, precizează Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timişoara.

- Întârzieri a înregistrat trenul? ”Apăi... mai bine mai târziu decât niciodată. Asta e România socialistă”, ”A fost un aer condiţionat foarte bun la clasa I. La clasa a doua un pic mai cald. Întârziere de 30 de minute”, ”Douăzeci de minute. Dar e acceptabil. Faţă de vremea care e afară e foarte bine”, sună opiniile câtorva călători.

Reprezentanţii CFR aşteaptă întârzieri ale trenurilor pe toată perioada în care temperaturile depăşesc pragul normal pentru această perioadă.

„Reducerea vitezei de circulaţie în condiţii de vreme caniculară reprezintă una dintre principalele măsuri aplicate de orice sistem feroviar, în vremea derulării traficului în condiţii de siguranţă în zonele aflate sub avertizare de vreme caniculară. Judeţele unde se va aplica această măsură sunt Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare unde au fost anunţate temperaturi de peste 38 - 39 de grade", anunță CFR SA.

Restricţiile rămân în vigoare până mâine inclusiv, perioadă în care vestul ţării este sub atenţionare de caniculă.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Dan Şoşdean
Editor web: Călin Țenche