Spectacol aerian pe cerul Caransebeșului. Cei care au înfruntat ploaia au avut ce vedea

Data publicării:
avion prima



Spectacolul aerian a început cum nu se putea mai bine pentru împătimiții de aeronautică. Până când norii s-au mai risipit, cei prezenți au putut privi de aproape avioanele care se pregăteau de decolare. Opinii? ”La prima vedere, este superb. Mă bucur că acest oraș organizează un asemenea eveniment și sper ca, pe viitor, să fie cât mai multe”, ”Este chiar foarte frumos și pentru copii e o bucurie. Este prima oară când văd așa ceva și este foarte frumos”.



În ciuda stropilor de ploaie, piloţii s-au ridicat de la sol şi i-au recompensat cu evoluții interesante pe cei care au venit să îi vadă. Mai mult, un echipaj al trupelor speciale ale Jandarmeriei a făcut o demonstraţie de intervenţie antitero care i-a ţinut cu sufletul la gură pe spectatori.



Spectatorii veniţi de la zeci de kilometri pentru acest spectacol au avut numai cuvinte de laudă la adresa piloţilor şi a celor care au organizat acest show aerian: ”Foarte frumos. Extraordinar de frumos. Ne bucurăm și nepoțica se bucură foarte mult”, ”Spectacolul este extraordinar, dar mi se pare un lucru fantastic. Am văzut niste piloți experimentați”.

”Am văzut un show de excepție la Caransebeș pentru că formația The Hawks of Romania a fost într-o formă benefică pentru show aviatic. Au făcut un zbor în conditii dificile. Au văzut aeronave ultraușoare, elicoptere pentru cazuri de urgență. Din păcate, nu au vazut planoare și parașutiști, pentru că vremea a fost neprielnică, nu puteam evolua pe ploaie și un plafon de nori jos”, afirmă pilotul Constantin Voicu, vicepreședinte al Federației Aeronautice Române.

Aeroportul din Caransebeş este în fiecare an gazda unui spectacol aeronautic. Primăria din localitate a profitat de acest eveniment şi a anunţat că aeroportul va deveni din nou operaţional în acest an pentru elicoptere de intervenţie ale Ministerul Afacerilor Interne. În câteva luni, la Caransebeş vor sosi mai multe elicoptere care vor deservi zona de vest a ţării pentru operaţiuni de salvare şi umanitare.

Reporter: Doru Iacob
Editor Web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri