Video Lovitură grea pentru aviația ucraineană: 3 elicoptere au fost lovite simultan de ruși cu bombe cu dispersie, cel puțin 2 distruse

Data publicării:
ssstwitter.com_1710334191857-ezgif.com-optimize
Elicoptere ucrainene distruse de bombe cu dispersie trase de ruși în regiunea Donețk. Captură gif: X/Twitter/Maks 23

Ministerul rus al apărării a publicat imagini cu distrugerea a trei elicoptere ale aviației ucrainene. Rușii au folosit mai întâi bombe cu disperise pentru a lovi elicopterele aflate în câmp deschis și le-au distrus ulterior cu rachete de precizie.

Conform surselor ucrainene, elicopterele erau Mi-8/Mi-17, care în varianta originală sunt de transport dar care pot fi ușor adaptate pentru misiuni de atac la sol.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Imaginile filmate de o dronă arată cum elicopterele sunt lovite mai întâi cu bombe cu dispersie - cel mai probabil la puțin timp după ce acestea aterizaseră (în primele imagini se observă că rotoarele acestora încă mai funcționau).

Ulterior, cel puțin două elicoptere sunt complet distruse de rachete de precizie lansate de ruși. Atacul a avut loc în regiunea Donețk, conform surselor ucrainene.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri