Speriaţi de radiaţii, au aprobat fondurile

Data publicării:
n1830 20speriati 20de 20rsdiatii 20au 20aprobat 20fondurile 20290113-46548

"Doza de radiaţii administrată este de şase ori mai mare decât se prevede, iar aparatul este încă folosit pentru că e indispensabil pentru intervenţii. Practic, ne aflăm în sfera penalului şi putem fi daţi în orice moment în judecată".

Este afirmația doctorului Dan Fruja în plenul Consiliului Județean Arad, în momentul în care se discuta despre necesitatea achiziționării unui nou aparat pentru radiogr afii la Spitalul Județean. Teoria radiațiilor excesive a fost confirmată într-o primă fază și de conducerea spitalului.

După o scurtă ședință în biroul managerului, poziția angajaților spitalului față de aparatul cu pricina s-a schimbat însă radical. Nici directorul medical nu a mai susținut ceea ce declara în urmă cu câteva minute.

Nici măcar autorul declarației surprinzătoare nu mai este atât de sigur că ceea ce a spus în plenul Consiliului Judeţean e conform cu realitatea din spital.

Exagerare sau nu, afirmația doctorului a avut efect, iar Consiliul Județean a aprobat 1 milion de euro pentru aparatură nouă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri