Sari la conținut

Sute de elevi, încă o probă a Evaluării Naționale

”Deja sunteți cu doi pași în clasa a noua. Bravo”. La Școala Generală nr. 26, unde au susținut Evaluarea Națională, elevii care au limba maternă Germana, examenul a început la ora 9. După aproape două ore, în care au avut de rezolvat cerințe pe o poezie dată, elevii au răsuflat ușurați, deși pe unii subiectul i-a pus în dificultate: ”Subiectul a fost greu, textul greu. Ni s-a cerut sa facem conținutul și un dialog”, ”Nu a fost nici greu nici ușor. Cred că compunerile au fost mai grele”, ”Destul de ușor și a fost destul de ușor textul. Ușor de înțeles”.

Până când elevii au ieșit din sălile de examen, părinții s-au adunat în fața unității de învățământ, curioși de subiectele primite: ”Nu stim încă ce subiecte s-au dat, așteptăm să iasă, normal că avem emoții”, ”Foarte mari. Germana este materia de baza pentru ei, dar și sperietoarea lor”, ”S-a pus, s-au pus în ultima perioadă cu burta pe carte. Sperăm să fie bine”.

Pentru unii părinți, bucuria a fost nespusă când au aflat că odraslele lor s-au descurcat bine la examen: Văd că ați așteptat-o nerăbdător... ”Da. Întotdeauna o aștept”, ”La Germană nu am niciodată emoții”, - La ce rezultat te aștepti? ”Între 9.80 și 10”, - De cât timp faci germană? ”De la grădiniță, de vreo 12 ani”.

Pe lângă Limba Germană, alți 57 de elevi din Timiș au susținut proba examenului în Limba Maghiară, iar 21 în Limba Sârbă. Elevii nu vor avea nicio zi de pauză pentru viitoarea probă a examenului, cea la Matematică, care pentru mulți dintre ei reprezință proba de foc. Rezultatele se vor afișa pe 27 iunie.

reporter: Raluca Popa
operator: Adrian Ionescu
editor web: Călin Țenche

Pe aceeași temă