Mai mulți tineri revoltați au dat în judecată guvernul din cauza unui examen încheiat cu 90 de secunde mai devreme

Data publicării:
elevi care sustin o testare
Foto: Profimedia Images

Mai mulți studenți din Coreea de Sud au dat în judecată guvernul pentru că examenul "Suneung", echivalent al bacalaureatului, s-a încheiat cu 90 de secunde mai devreme decât era programat. Aproape 39 de elevi cer executivului de la Seul câte 15.000 de dolari, suma echivalentă achitării unui an de studii, pentru a susține din nou testarea. Eroarea care s-a produs la una dintre probele din cadrul examinării a prejudiciat rezultatul integral al testării elevilor, arată avocatul acestora, potrivit BBC.

Faimosul concurs de admitere la facultate din Coreea de Sud, echivalent al examenelor de sfârșit de ciclu liceal, cunoscut sub numele de Suneung, durează 8 ore și este un maraton de teste, având probe succesive la mai multe materii. Suneung este unul dintre cele mai grele examene din lume, iar miza este foarte mare.

Acesta nu determină doar alocarea locurilor în universități, dar și locurile de muncă, ba chiar și viitoarele relații. În timpul examenului se iau o serie de măsuri la nivel național pentru a-i ajuta pe studenți să se concentreze, precum închiderea spațiului aerian al țării și întârzierea deschiderii bursei de valori.

Rezultatele examenului din acest an au fost publicate pe 8 decembrie.

Procesul, intentat marți de circa 39 de elevi, arată că clopoțelul a sunat mai devreme la unul dintre centrele de testare din Seul, în timpul orei de coreeană, prima materie a examenului.

Unii studenți au semnalat imediat acest lucru, însă supraveghetorii le-au luat totuși lucrările. Profesorii au recunoscut greșeala înainte de începerea următoarei sesiuni și le-au dat înapoi un minut și jumătate în timpul pauzei de prânz, dar aceștia au putut doar să marcheze coloanele goale lăsate pe hârtii, fără să poată modifica vreunul dintre răspunsurile deja date.

Elevii au spus că au fost atât de supărați încât nu s-au putut concentra la restul examenului, relatează agenția de știri Yonhap. Unii ar fi renunțat și s-au dus acasă.

Avocatul lor, Kim Woo-suk, a declarat presei locale că autoritățile din domeniul educației nu și-au cerut scuze.

Radiodifuzorul KBS a citat oficiali care au declarat că supraveghetorul responsabil de centrul respectiv de testare a citit greșit ora.

Aceasta nu este prima dată când elevii au dat în judecată autoritățile din cauza unui clopoțel care sunat prea devreme. În aprilie, un tribunal din Seul a acordat 7 milioane de woni, echivalentul a 5.250 de dolari, studenților care au susținut că au fost dezavantajați la examenul Suneung din 2021 pentru că clopoțelul a sunat cu aproximativ două minute mai devreme.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri