Proiect: Olimpicii cu rezultate bune se vor putea înscrie la liceu fără susținerea Evaluării Naționale

Data publicării:
ministerul educației
Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică metodologia care prevede înscrierea în clasa a IX-a, în anul şcolar 2024 – 2025, a elevilor cu rezultate bune la olimpiade şcolare. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Elevii care au obţinut premii la olimpiade şcolare sau medalii la concursuri recunoscute de Ministerul Educaţiei se pot înscrie în clasa a IX-a, în anul şcolar 2024 – 2025, fără susţinerea Evaluării Naţionale. Proiectul se află în consultare publică, anunță ministerul, conform News.ro.

Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică metodologia care prevede înscrierea în clasa a IX-a, în anul şcolar 2024 – 2025, a elevilor cu rezultate bune la olimpiade şcolare naţionale sau la concursuri internaţionale. Aceştia se vor putea înscrie fără a susţine probele examenului de evaluare naţională.

„Am pus în consultare publică proiectul de Metodologie de înscriere în clasa a IX-a, în anul şcolar 2024-2025, a elevilor care au obţinut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa naţională a olimpiadelor şcolare organizate şi finanţate de Ministerul Educaţiei sau au obţinut premiile I, II sau III la competiţii internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei”, anunţă, luni, Ministerul educaţiei.

Instituţia precizează că absolvenţii din seria curentă care doresc să participe la admiterea în învăţământul liceal, învăţământ profesional şi învăţământ dual, pentru anul şcolar 2024-2025, pe baza performanţelor deosebite obţinute la olimpiadele naţionale sau la competiţiile internaţionale, pe parcursul gimnaziului, pot participa la procesul de înscriere în clasa a IX-a, într-un singur judeţ, fără susţinerea evaluării naţionale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De asemenea, elevii nu trebuie să susţină probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă şi respectiv, fără a li se calcula media de admitere.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri