Timișoara: amenzi pentru bicicliştii care traversează pe două roți trecerile pentru pietoni

Data publicării:
biciclisti A

Aceste treceri de pietoni sunt situate chiar în centrul Timişoarei. Deşi zona este una foarte populată şi riscul de accidente rutiere este foarte ridicat, unii biciclişti nu sunt speriaţi de acest lucru.

Polițistul explică: ”Nu pe trecerea de pietoni, aceea este o trecere pentru pietoni. Ştiţi de ce v-a oprit colegul meu?”, ”Nu”, ”Sunteţi biciclist, în momentul de faţă. Şi la trecerea de pietoni, ce aţi făcut?”, ”M-am asigurat şi am trecut”, ”Pe bicicletă”.

 

Lucru interzis prin lege, spun poliţiştii. Obligaţia bicicliştilor este să coboare de pe biciclete când treversează trecerile de pietoni.

Doar anul acesta, la Timişoara, au avut loc 15 accidente, în care au fost implicaţi biciclişti. În urma lor, 6 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 9 au fost grav rănite.



Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt al IPJ Timiş,
ne informează: ”Majoritatea accidentelor în care au fost implicaţi bicicliştii au avut loc din cauza neacordării priorităţii de trecere sau neasigurării la schimbarea direcţiei de mers a acestei categorii de participanţi la trafic”.

Amenda pentru cei care traversează trecerea de pietoni pe bicicletă porneşte de la 480 de lei şi poate să ajungă până la 640 de lei.

”Poliţia Locală a demarat o acţiune în vederea identificării conducătorilor de biciclete, care încalcă legislaţia privind circulaţie pe drumurile publice, traversând trecerile de pietoni pe biciclete, punând în pericol atât siguranţa lor cât şi a celorlalţi participanţi la trafic”, afirmă Georgina Velicu, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara.

Romina Faur, organizator al mișcării ”Verde Pentru Biciclete”, afirmă că ”În permanenţă, noi îi încurajăm pe biciclişti ca în momentul în care ajung la trecerea de pietoni să coboare şi să traverseze ca şi pietoni”.

 

Şi în perioada următoare, poliţiştii vor avea acţiuni de verificare a bicicliştilor ce nu respectă legea.

reporter: Adina Iriza
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri