Timișoara: copil la spital, după o bătaie în şcoală. A fost deschisă o anchetă

Data publicării:
copil

Totul s-a întâmplat în jurul orei 11, în holul Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu" din Timişoara. Doi băieţi hărţuiau o fată, iar un coleg de-al ei a vrut să intervină, ca să-i ia apărarea. În acel moment, cei doi băieţi l-au luat la bătaie. Loviturile au fost atât de puternice, încât a fost nevoie de o ambulanţă care să-l transporte pe elev la spital.

”Lovituri la nivelul feţei, pentru care are escoriaţii şi câteva leziuni şi la nivelul toracelui, el este acum investigat de către colegii chirurgi şi ortopezi, nu pare a avea fracturi, dar se fac investigaţiile de rigoare, cele care ţin de integritatea sistemului osos şi a craniului, precum şi examinările neuropsihiatrice”, ne informează Mihai Gafencu, medic specialist pediatru la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu" Timişoara.

Mama băiatului intenţionează să depună plângere la poliţie, ba chiar să acţioneze în instanţă unitatea de învăţământ.

”A fost lovit cu genunchii şi i se fac investigaţii să vadă dacă are sau nu leziuni interne, leziuni faciale sunt, deci este un traumatism facial. Este un minor, totuşi, nu putem lăsa lucrurile să degenereze”, afirmă Silvia Greucean, mama băiatului agresat.

Conducerea unităţii recunoaşte că elevii nu erau supravegheaţi, pentru că în şcoală aveau loc mai multe activităţi. ”La un moment dat, am ieşit din sală şi atunci am auzit că s-a întâmplat un scandal şi că s-au bătut nişte elevi pe coridor. Iată, noi eram ocupaţi cu concursul, în acelaşi timp în altă parte a clădirii se desfăşoară o mare inspecţie la o altă clasă şi, sigur, oamenii au fost mai ocupaţi şi i-au scăpat din vedere”, spune Doina Cătană, directorul Colegiului Naţional „Ion Vidu" Timişoara.

Părinţii elevilor bătăuşi au fost chemaţi la şcoală, unde vor sta de vorbă cu profesorii. Conducerea liceului ia în calcul şi varianta exmatriculării. Între timp, poliţiştii au demarat o anchetă.

”Poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş au fost sesizaţi despre faptul că un elev de 12 ani ar fi fost agresat de colegii lui, în pauzele dintre cursuri. Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri şi alte violenţe”, ne-a declarat Ionuţ Bocancea, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Pe de altă parte, profesorii de la Colegiul Naţional de Arta „Ion Vidu" care ar fi trebuit să îi supravegheze pe elevi ar putea fi cercetaţi disciplinar de conducerea şcolii.

reporter: M. Rohnean/ I. Sapianu
operator: A. Ionescu/ D. Şoşdean
editor web: C. Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri