Timişoara: ploaia torențială n-a curmat șirul de proteste față de proiectul minier Roșia Montană 

Data publicării:
protest prima

De 11 săptămâni ies în stradă la Timișoara. De această dată, alături de timişoreni, în Piaţa Victoriei au venit şi câţiva protestatari chiar din Roşia Montană. Printre ei şi Eugen David, preşedintele Alburnus Maior, cel care de 14 ani luptă împotriva exploatării cu cianuri la Roşia Montană. Bărbatul a fost invitat de protestarii din Timişoara şi a venit împreună cu fiica sa în Piaţa Victoriei din capitala Banatului.

protest pe ploaie la Timisoara 01
protest pe ploaie la Timisoara 01


Oamenii s-au adunat în faţa Operei începând cu ora 16, dar invitaţii de la Roşia Montană au venit mai târziu. Au scandat, ca de obicei, împotriva proiectului de la Roșia Montană, dar şi împotriva întregii clasei politice. Alături de susţinătorii cauzei din nou au fost şi reprezentanţii revoluţionarilor. Tot în Piaţa Victoriei şi-a făcut apariţia personajul Victor Porcul, într-o scenetă pusă în scenă de protestatari.

După aproape două ore de protest în faţa Operei, oamenii au mărşăluit până în Piaţa Unirii. Acolo, oamenii au jucat Hora Unirii, iar pe faţada Muzeului de Artă au fost proiectate mesaje cu ajutorul laserului.

Luni, 11 octombrie, este o zi decisivă pentru proiectul Roşia Montană, care ajunge în Parlament. Sceptici cu privire la intenția autorităţilor de la Bucureşti de a stopa mineritul cu cianuri, protestatarii din Timişoara spun că vor continua să iasă în stradă pentru a-şi striga nemulţumirea.

Reporter: Sorina Covlea
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri