Timişoara, prin ochii jurnaliştilor străini

Data publicării:
jurnalisti prima

Ultimii trei ziariști străini au venit din Berlin, Varșovia și Karlsruhe. Au descoperit Timișoara într-o săptămână, iar cele șapte zile le-au schimbat complet percepția. Articole despre Timișoara turistică, Timișoara candidată la Capitală Culturală au apărut în presa din Europa, dar și în America de Sud.

Ania Szymonik, de exemplu, a venit la Timişoara din Polonia: ”Am luat un taxi spre aeroportul din Varşovia, iar taximetristul m-a întrebat unde mă duc. I-am spus că în România, iar el m-a întrebat ce e acolo, de ce fac asta, pentru că vacanţele se fac în Egipt sau Grecia”.

Ziariştii au mers mai departe de centrul oraşului şi tocmai acele locuri i-au impresionat. Julius Schmitt susține: ”Îmi place la nebunie Piața Aurora, acolo unde e piața de vechituri. E un loc plăcut și chiar îmi place, iar orașul este superb”. Mirka Doring ne mărturisește: ”Îmi plac imobilele istorice, se vede că sunt vechi, au nevoie de renovare, dar nu ca să devină și mai frumoae, pentru că au deja șarm”.

Trecând peste obiective, jurnaliști au rămas impresionați de oameni. Fiecare i-a văzut altfel pe timișoreni: ”Aici sunt oameni care se gândesc mai mult la ideea de Europa”, ”Locuitorii de aici sunt mai fericiţi decât cei din Polonia, unde oamenii sunt trişti şi grăbiţi”.

Următorii jurnaliști străini vor veni în Timișoara în primăvară.

reporter: Gerhald Ernst
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri