Sari la conținut

Timişorean, director muzical la Disneyland. Vasile Şirli lucrează la parcul de distracţii din Paris de la începutul anilor '90

Nicio notă muzicală nu răsună la Disneyland Paris fără a fi ascultată înainte de Vasile Șirli. E de mai bine de douăzeci de ani director muzical al celebrului parc de distracții și a pus cap la cap toate show-urile și paradele cu personaje Disney.

”Știam filmele Disney, iar despre parcurile de distracții nu știam absolut nimic și atunci am fost trimis în Florida unde am fost impresionat de ce am văzut”, spune Vasile Șirli, compozitor.

Întors în Paris, a montat ca director muzical zeci de spectacole la Disneyland, printre care și Tarzan, unde a lucrat chiar cu celebrul Phil Collins.

”Producătorii au dorit să facă un spectacol pe viu care să fie un rezumat al filmului în 25 -30 de minute, cu acrobați, cu personaje, cu tot ce înseamnă povestea lui Tarzan. Și pentru prima oară în istoria Disneyului am primit benzile originale. Phil Collins a venit în repetate rânduri să vadă spectacolul și chiar mi-a cerut copii după această versiune pentru ca să o arate pe Broadway, când s-a făcut versiunea Broadway”, ne-a precizat Vasile Șirli.

Zeci de timișoreni au trecut pragul Muzeului de Artă la sfârşitul săptămânii, ca să afle de la Vasile Șirli secretul din spatele spectacolelor de la Disneyland: ”Mi se pare incredibil că un român e director muzical la Walt Disney și mi se pare incredibil că a venit să ne împărtășească și nouă despre istoria și povestea lui”, ”Un timișorean director la Disneyland. Asta ar putea să fie una din multele performanțe ale Timișoarei”, ”Cred că e foarte foarte solicitant”.

Pentru un spectacol ce poartă semnătura lui Vasile Șirli la Disneyland Paris, un spectator trebuie să scoată din buzunar câteva sute de euro.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche