Sari la conținut

Toamna se numără elevii fără diplomă de Bacalaureat. În Timiș, peste 1800 de candidați s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului

Aproximativ 1.200 de candidați provin din promoția anului 2014, iar peste 500 nu au reuşit să promoveze examenul în anii trecuţi. Probele încep cu testarea competenţelor de comunicare în limba română și se vor desfășura în 42 de unități școlare din Timiș.

Potrivit calendarului oficial, în perioada 18 - 21 august, candidații de la etapa secundă a Bacalaureatului își vor testa cunoștințele prin probele competențelor lingvistice, dar și a celor digitale. Data de 25 august marchează debutul probelor scrise, prima fiind cea de Limba şi literatura română, iar celelalte probe vor continua până pe 29 august.

Primele rezultate la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului se vor afișa pe 1 septembrie, iar după rezolvarea contestațiilor, pe 4 august vom avea rezultatele finale. La Bacalaureatul din toamnă s-au înscris și 830 de candidați din Caraș-Severin si aproape 1400 din Hunedoara. Rata de promovabilitate după etapa din vară a Bacalaureatului a fost de 57,19% în Timiș, de 57,01% in Hunedoara și de sub 50% în Caraș-Severin.

Redactor: Raluca Popa
Editor web: Călin Țenche