„Uniformizarea" elevilor - cheltuieli pentru unii, profit pentru altii

Data publicării:
uniforme

Peste câteva săptămâni, Ariana Romaneţ începe clasa a IV-a. Este elevă la Şcoala Generală nr. 6 şi a purtat uniformă încă din clasa întâi. Acum i-a rămas mică, deci are nevoie una nouă: "Toţi copii poartă uniformă şi îmi place şi mie şi copiilor aceia le place uniforma."

Uniforma este la mare căutare în această perioadă, iar părinţii conştiincioşi studiază oferta.

Părinţii îşi dau şi ei cu părerea:"Mai este puţin. Două săptămâni şi începem să căutam. M-am informat la şcoală cam ce ar trebui, unde se pot găsi haine, uniforme, tot ce trebuie."

Părerile elevilor rămân împărţite când vine vorba de uniformă: "Dacă nu era uniformă, sigur. Păi... fiindcă aş fi mai uşor îmbrăcată cu ce vreau eu. Nu cu mânecă lungă. Mai ales primăvara, când vine căldură", "Avem uniformă din clasa întâi. Mi se pare super ok. Suntem toţi egali. Îmbrăcaţi la fel".

Leontina Prodan, designer vestimentar, spune că se lucrează şi peste program şi că modelul e ales în funcţie de vârstă.

O vestă costă între 55 şi 70 de lei, un sarafan poate ajunge şi la 90 de lei , în vreme ce o cravată sau o eşarfă este aproximativ 20 de lei. La acestea se mai adaugă o cămaşă şi, după caz, şi un sacou. Preţul unei uniforme complete nu e de neglijat si poate ajunge până la 200 de lei.

reporter: Marcela Sferlea
operator: George Ştefăniţă
editor: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri