Dispozitiv artizanal, detonat de pirotehnişti

Data publicării:
bomba

Momente de panică duminică seara la Timișoara, după ce un dispozitiv artizanal a fost descoperit într-o stație de taxi, în zona Gării de Nord. Alarma despre presupusa bomba a fost dată de către un taximetrist. În urma apelului, forțele de intervenție s-au deplasat la fața locului, au securizat zona și au detonat dispozitivul. Acum, cei de la Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase continuă Cercetările.

Un dispozitiv neobişnuit, aflat lângă maşină, i-a atras atenţia şoferului de taxi., aseară, în jurul orei 22.

„Practic un ceas care mi-a sărit mai în relief. Lângă ceas era un dispozitiv. Două leduri verzi, două roșii o antenă și două fire cu mufă care se putea pune la alt dispotiv. L-am luat, l-am dus la coșul de gunoi acolo" a declarat Dorian Varga, taximetrist.

Bărbatul a anunţat apoi poliţiştii de la Transporturi Feroviare, care, la rândul lor, i-au alertat pe criminalişti şi pirotehnişti. Zona a fost încercuită, iar circulaţia în zonă a fost deviată.

„La fața locului s-au deplasat de urgență un echipaj din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Timiș, care au identificat și detonat obiectul respectiv. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea armelor și munițiilor" declară Alexandra Petrovici, purtător de cuvânt IPJ Timiș.

Un alt taximetrist, aflat în acel moment la fața locului, susţine că un pasager al unei curse de București ar fi lăsat obiectul artizanal acolo.

„La trenul de București atunci au lasat-o. După, au plecat. Colegul a venit și a dat cu spatele, când a coborât jos a vazut-o jos acolo. Era femeie, bărbat? Nu, lume... plin de lume era" spune Nicu Mica, taximetrist.

În urma verificărilor, specialiştii de la Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au stabilit că dispoyitivul nu conținea exploziv și era inofensiv, însă verificările continuă. Cel care a creat și a abandonat pe stradă dispozitivul artizanal riscă între 1 și 5 ani de închisoare. Circulaţia în zonă a fost reluată după aproximativ două ore.

reporter: Gabriela Halmi/ operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri