Sari la conținut

Elev lovit de gardian cu mătura


Un elev de 13 ani a ajuns la spital dupa ce a fost lovit cu o matura în cap chiar de catre cel care ar fi trebuit sa aiba grija de copii. Gardianul școlii din comuna galațeana Schela l-ar fi lovit cu pumnul pe baiat, iar dupa ce acesta a fugit a aruncat dupa el cu o matura cu coada de lemn. Baiatul a cazut, iar în cadere s-a lovit la cap. Totul s-a întâmplat în curtea școlii, după ce elevul i-ar fi vorbit urât paznicului. Inspectoratul școlar a început o ancheta, iar polițiștii au deschis dosar penal pentru lovire sau alte violențe.

Elena Misăilă, mama băiatului: "A venit acasa plângând, schimat la faţa, galben tot, tremura .. i s-a umflat pe partea dreapta la....cu capul aşa cum ar fi, pe o parte. Reporter: A fost lovit tare? A fost lovit tare daca s-a rupt matura aia în doua...daca era copilul lui şi eu faceam aşa pentru el, ce facea, el statea aoa liniotit?"

Incidentul a avut loc marţi dupa-amiaza, când Florin era de serviciu pe şcoala. Totul a pornit de la faptul ca mai mulţi elevi au refuzat sa intre la ore, iar gardianul i-ar fi reprooat baiatului ca nu îi trimite în clasa.

Maricica Mezinu, directorul școlii Gimnaziale Schela: "Paznicul la fel, le-a spus sa intre la ora, unul dintre copii a adresat cuvinte jignitoare paznicului, e vorba de elevul Misaila şi..a luat-o la fuga şi paznicul a aruncat cu o matura dupa copil"

În urma loviturii, copilul s-a prabuşit, iar în cadere s-a lovit la cap. Dupa ce şi-a revenit, baiatul a plecat singur acasa unde i s-a facut rau.

Constantin Misăilă, bunicul băiatului: "L-a batut, a rupt cotorul de matura de capul lui, i-a curs sânge, a cazut jos, n-a mai ştiut pe unde este, l-a fi sculat paznicul sau s-a fi sculat el, nu ştiu, şi pe urma iar l-a mai luat la bataie ... în loc sa aiba grija de ei sa-i bata, doamna, se poate aşa ceva..."

Elena Misăilă, mama băiatului: "Tremura, zicea ca îi vine de la stomac, de la cazatura de la cap îţi vine şi rau de la stomac când ai o cazatura şi am chemat imediat ambulanţa, a venit poliţia"

Baiatul este internat în Secția de Neurologie a Spitalului de Copii din Galaţi, unde va mai râmâne câteva zile sub supraveghere medicala.

Eva Cojocaru, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Galați: "Pacientul a suferit un traumatism cranio-cerebral consecutiv unei dezechilibrari dupa o agresiune. Este în stare clinica buna, cu glasgow 15, este orientat, colaboreaza."

Atât la şcoala, cât şi la Inspectoratul Şcolar s-au început anchete.

Oana Enache, purtător de cuvânt ISJ Galați: "Inspectorul de specialitate va lua legătura cu doamna director și, ca urmare, se va realiza o mică anchetă în ceea ce privește studierea faptelor și aplicarea corecta a legislației".

Gardianul nu a mai venit la ocoala oi risca desfacerea contractului de munca. Poli?iotii au deschis dosar penal pentru lovire sau alte violenţe.


reporter: Dana Costache
operator: Marian Munteanu