Epopeea unei săli de sport

Data actualizării: Data publicării:
scoala

650 de copii de la școala gimnazială 18 din Timișoara fac orele de educație fizică și sport în curtea școlii, chiar dacă vremea e de toamnă târzie. 3 grade Celsius s-au înregistrat în această dimineață. Sala de sport pe care o avea unitatea de învățământ a fost pusă la pământ în urmă cu un an din cauza stării avansate de degradare. Din iulie 2017 a început construcția uneia noi. Într-un an, s-a turnat fundația și au fost zidite câteva vestiare.

Îmbrăcați în geci și cu capul acoperit cu glugă sau cu o căciulă - așa fac orele de sport o parte din elevii școlii gimnaziale 18 din Timișoara, în această perioadă. Unitatea de învățământ nu mai are o sală de educație fizică încă de la începutul anului trecut, când, cea ridicată în 1920, a trebuit închisă pentru că reprezenta un pericol pentru cei mici.

„E rece și nici nu vrem să ne punem părinții în cap, fiind rece afară nu putem să îi scoatem. De obicei cu cei mici rămânem în clasa improvizată. cu cei mici mai jucăm și șah, vedem, facem în așa fel încât să fie bine, să nu răcească cei mici", spune Petru Serafim - profesor de sport Școala Gimnazială 18 Timișoara.

De mai bine de un an, de când a început construcția unei noi săli de sport, autoritățile locale și firma constructoare au reușit performanța să toarne… fundația și să ridice o parte dintre vestiare.

„Nu știu să vă spun dacă la această oră se lucrează, sper că se lucrează. lucrările sunt puțin întârziate, aș spune, le-am cerut colegilor mei să aibă o supraveghere mai completă asupra acestui șantier", spune Dan Diaconu - viceprimarul Timișoarei.

„Au lucrat și peste vară, până cred săptămâna trecută. Acum nu este nimeni. Din discuțiile pe care le-am avut cu un domn care se ocupa de lucrarea respectivă că atâta timp cât vor primi fonduri, lucrările la sala de sport se vor derula", spune Carmen Daniela Mărcuș - director adjunct Șc. Gimnazială 18.

Conducerea școlii a improvizat o sală de sport în fosta sală prefesorală. Acum se lucrează la amenajarea sa.

„Încercăm să găsim soluții, să fim creativi, am sacrificat o sală, am mutat sala profesorală într-o sală mult mai mică să creăm condiții minime pentru orele de sport", declară Lia Maria Cintean - directorul Șc. Gimnaziale 18.

În 8 luni, noua sală de sport de la școala gimnazială 18 ar trebui să fie gata. Lucrarea costă aproximativ 750 de mii de lei.

reporter: Alexandra Marian/ operator: George Ștefăniță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri