Fără maşini în centrul vechi al Braşovului

Data actualizării: Data publicării:
MASINI CENTRU

Ca să facă rentabilă o investiţie într-o parcare supraetajată din centrul oraşului, autorităţile din Braşov se gândesc să trasforme întreg centrul vechi în pietonal. Deocamdată, primăria a comandat un studiu de monitorizare a traficului rutier din Centrul Istoric, pentru a vedea exact pe ce artere poate fi închisă circulatia rutieră. Până atunci, pe mai multe străzi va fi interzisă parcarea. Măsura îi nemulţumeşte pe toţi şoferii, atât pe cei care lucrează sau au treabă în centru, cât şi pe locatarii din zonă.

De aproape zece ani centrul vechi al Braşovului este în continuă schimbare. Primăria şi-a propus ca multe dintre zonele istorice să fie transformate în piaţete sau alei pietonale. Cei mai nemulţumiţi de acest lucru sunt riveranii care nu vor mai avea unde să îşi parcheze maşinile.

"Toată lumea, cine stă aici, unde parchează maşinile? Aici e o instituţie are trei maşini, unde parchează? Când am întrebat la sfat a spus cine unde poate..păi nu se poate. Dacă venim de la piaţă, de la cumpărături, unde lăsăm, cărăm în traistă, în rucsac, ce se întâmplă?", locatar.

"Probabil e o tactică să meargă lumea la parcarea de la Spitalul Militar că de aia s-a făcut", locatar.

Deocamdată au început lucrări de reamenajare a spaţiului din spatele hotelului Aro Palace, care va fi transformat din parcare, în piaţetă. Dar aceasta nu este singura parcare care va dispărea din centrul oraşului.

"Să facă parcare ca lumea. E aia de acolo supraetajată. E o prostie, făcută în colţul ăla acolo. Să facă aici, etajată, mare", braşovean.

Toate aceste modificări fac parte dintr-un plan pe termen lung al primăriei de schimbare a centrului vechi.

 "Atâta timp cât există încă să spunem locuri de parcare libere, vorbim de exemplu la parcarea multi-etajată de la Spitalul Militar de medie, undeva la 200 de locuri libere, noi spunem că acoperim cererea necesară. Sfatul oricărui urbanist din orice ţară şi al oricărui specialist în domeniu este să nu aduci traficul în centrul oraşului",  Sorin Toarcea, purtător de cuvânt, Primăria Braşov. 

Până la sfârşitul acestui an va mai fi transformată în piaţetă zona din spatele arhivelor şi parcarea din gangul de pe strada Mureşenilor.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri