Sari la conținut

Greu de învins acasă

Revenirea la Timișoara a antrenorului Tudor Costescu a coincis cu o victorie facilă a alb-violeților de sub panou. BC Timișoara a învins vicecampioana Mureș Tg. Mureș, o contracandidată la clasarea în grupa locurilor I-VI, în urma unei partide controlate autoritar.

BC Timișoara a reușit șaptea victorie consecutivă pe teren propriu în Liga Națională și este aproape sigură de prezența în play-off. Partida cu BC Mureș a debutat perfect pentru bănățeni, care conduceau cu 49 la 32, la pauza mare. Odihnit în primul sfert, căpitanul Mladen Jeremic a fost în formă maximă, cu 22 de puncte, iar până la final, gazdele, care au avut și 29 de puncte avans în sfertul trei, s-au impus fără emoții, 91 la 72 și au întrerupt seria de patru succese la rând în campionat a mureșenilor.

„Nu pot să spun că a fost ușor, oricum efortul băieților a fost remarcabil și numai asta spune că nu a fost un meci facil, nu am dat puncte ușoare, deși am avut procentaje bune. Am avut intensitate, am reuși să aducem puncte ușoare pe contraatac, cred că ne-am urmat planul, așa cum am discutat”, a declarat Tudor Costescu, noul antrenor al bănățenilor.

„Primele două sferturi a fost apatie pe care nu ne-o putem explica și cred că acolo s-a decis meciul. A fost târziu după aceea când am încercat să jucăm cam ce am vrea și ce am arătat în deplasările de la Cluj sau Oradea”, a admis Barnabas Szaszgaspar, omologul său de la BC Mureș Târgu Mureș.

Timișorenii au urcat pe 5 în clasament, iar sâmbătă joacă pe terenul ocupantei locului 8, Phoenix Galați.

Pe aceeași temă