Sari la conținut

Investiție a unui gigant IT, la UPT

Munca în echipă a zeci de studenți ai Universității Politehnica Timișoara s-a materializat într-un laborator digital de ultimă generație, unic în ţară, unde tinerii vor putea să dezvolte aplicații mobile sau chiar afaceri. Este recompensa unui gigant IT după ce tinerii au câștigat o competiție națională. 

Un spațiu în care studenții să învețe programare, să dezvolte softuri și chiar să înceapă afaceri - este ceea ce ar trebui să fie atelierul digital inaugurat la Facultatea de Management în Producție și Transporturi de la Politehnica Timișoara. Investiția de aproape 50 de mii de euro a fost asigurată de un gigant IT, care le va pune la dispoziție studenților și specialiști care să îi îndrume.

Atelierul inaugurat la Politehnica Timișoara este primul din țară deschis într-o universitate tehnică.

"În acest hub vom desfășura cursuri pentru studenți prin care să învețe programare precum vom oferi și coworking space și suport pentru studenții care au proiecte interesante pe care vor să le dezvolte într-un start-up", a declarat Dan Oros, marketing manager al unei multinaționale.

HUB-ul digital a fost amenajat la Politehnica Timișoara și datorită studenților, care au câștigat un concurs interuniversitar.

 "Studenții noștri au completat aplicațiile, s-au implicat și număr și prin calitate, au reușit să se claseze pe primul loc în zona noastră astfel încât să putem să amenajăm acest atelier digital la facultatea de management în producție și transporturi", a spus Marian Mocan - decan al Facultății de Management în Producție și Transporturi

"Reușim să creăm ceea ce probabil avem nevoie în România, tineri antreprenori de succes", a declarat Florin Drăgan, prorector Politehnica Timișoara.

Ateliere similare vor mai fi deschise și în Cluj-Napoca și București.

reporter: Alexandra Marian/ operator: George Ștefăniță