Jandarmeria, pază la transporturi speciale

Data publicării:
27 jandarmerie

Transporturi de substanțe toxice sau explozive, armament sau muniție, transporturi de bunuri și valori, de corespondență clasificată sau transporturi special. Sunt cele patru categoriile care necesită paza și monitorizarea jandarmeriei române. La nivel național, Hunedoara ocupă locul 1 în ceea ce privește paza, însoțirea și supravegherea transporturilor de materiale explozive. 2500 de jandarmi hunedoreni sunt special pregătiți pentru asemenea activități. În medie, jandarmii din Hunedoara asigură anual peste 1.000 de astfel de transporturi.

Este felul în care acționează jandarmii specializați în cazul în care un transport este atacat. Sunt 4 tipuri de pază și intervenție pentru transporturile speciale care tranzitează județul Hunedoara și care au nevoie de monitorizare și însoțire. În ultimii 2 ani, peste 2.500 de jandarmi special instruiți au participat la astfel de misiuni. Cele mai provocatoare dintre ele sunt cele legate de transporturile de materiale explozive.

”764 de misiuni pentru anul 2017, respectiv peste 850 în 2016, situându-ne pe primul loc în țară. În ceea ce privește transporturile de valori, au fost 62 anul trecut respectiv peste 1.000 de transporturi corespondență clasificată”, a declarat Robert Vâță, cmdt. șef IJJ Hunedoar.

Misiunile de monitorizare, însoțire și pază a transporturilor speciale sunt îndeplinite de jandarmi specializați din cadrul a două structuri din Hunedoara, detașamentul mobil Deva, respectiv plutonul mobil de supraveghere și intervenție Petroșani. Echipele de intervenție antiteroristă folosesc muniție reală pentru a neutraliza atacatorii. Totul pare un adevărat câmp de luptă.

Tot jandarmii din Hunedoara sunt cei care au asigurat paza brățărilor dacice din aur atunci când acestea au fost transportate la mai multe muzee din țară pentru expoziții itinerante.

reporter: Andrada Velciov/ operator:Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri