Sari la conținut

Jonte Flowers, gata de joc

Transferat în ultimele zile ale anului trecut, americanul Jonte Flowers a efectuat deja primele antrenamente sub comanda lui Cristian Bota și este pregătit de debutul oficial în alb-violet. Baschetbalistul de 31 de ani vine după o perioadă în care a fost accidentat, dar spune că e gata să intre în parchet din primul minut al meciului cu Steaua.

„Știam că va apărea o nouă oportunitate pentru mine de a juca din nou și am vrut să mă asigur, în tot acest timp, că sunt pregătit. Acum sunt recunoscător că am ajuns aici, că am posibilitatea de a juca. Știu multe despre această echipă, sunt familiarizat cu campionatul, cu țara și nu voiam să plec într-un alt loc nou, voiam să mă simt confortabil”, a povestit Jonte Flowers.

„Este un jucător cu o mână senzațională, bun apărător - un baschetbalist complet. Sperăm să fie la capacitate maximă să ne poată ajuta chiar de duminică, împotriva Stelei”, spune Cristian Bota, antrenorul principal al BC SCM Timișoara.

„Jucător de mare valoare, a jucat la Asesoft, aveam într-adevăr mare nevoie de un asemenea jucător. DIn păcate, au fost alți jucători care au trebuit să îi facă loc lui, dar asta e viața, ăsta e sportul”, completează și Octavian Popa Calotă.

Flowers a jucat în ultima perioadă în liga a doua italiană, la Foritudo Bologna, dar cunoaște bine campionatul românesc, după ce a câștigat două titluri cu Asesoft Ploiești, în 2014 și 2015, formație care a dispărut de pe harta baschetului românesc.

„Sunt de ceva vreme în acest sport, suficient cât să îmi dau seama că se pot întâmpla și astfel de lucruri neplăcute. E regretabil ce s-a întâmplat acolo, am amintiri frumoase de la Ploiești, dar trebuie să mergi mai departe, iar acum sunt recunoscător că mă aflu aici”, a mai spus Flowers.

Fanii îl pot vedea la joc, duminică, de la ora 20:00, împotriva liderului Steaua, într-o partidă la care intrarea în sala C Jude va fi liberă și care va putea fi urmărită, în direct, la Digisport 3.

Pe aceeași temă