Proteste| A 8-a seară în stradă

Data publicării:
day 8
Fără să țină cont de ploaie sau lapoviță, aproape 100 de persoane au protestat și aseară, în centrul Timișoarei, față de Guvernul României și Ordonanța de Urgență 13, care aduce modificări Codurilor Penale. Mesajul manifestanților pentru Executiv este că vor ieși în stradă în fiecare seară dacă este nevoie, chiar şi după abrogarea ordonanţei, până când vocea lor va fi auzită.

Manifestanții de aseară din centrul Timișoarei nu au mai fost la fel de vocali precum în serile anterioare. Au decis totuşi să vină în Piaţa Victoriei, în ciuda temperaturilor scăzute și a ploii, dar şi a mesajelor organizatorilor care anunţaseră luni seară că următorul protest va fi vineri.

„Am venit pentru că îmi pasă. Îmi pasă de viitorul acestei țări și este normal să fim cu toții aici, să luăm atitudine împotriva hoților care sunt acolo.”

„Mă sperie ideea că ordonanța 14 ar putea să fie anulată și ordonanța 13 să reintre în vigoare. Vigilența trebuie să ne-o păstrăm. Dacă până sâmbătă nu vin ei cu un articol de corectare a ordonanței 14, vineri sigur ieșim în stradă. E greu, e frig, e răceală dar dacă nu facem acum ceva, nu o să mai avem pentru ce.”

„E important să fim aici în fiecare seară, să știe că suntem cu ochii pe ei și că nu am adormit. Și dacă suntem obosiți și dacă suntem înghețați și dacă suntem uzi, suntem cu ochii pe voi.”

Nici pe arădeni lapovița și ploaia nu i-au ţinut departe de proteste. 50 de persoane au manifestat pentru a 8 a seară consecutiv pe platoul din fața primăriei.

„Protestez în condiții de ploaie, dar nu cred că plouă în inimile noatre, cred că fiecare, și orice om normal, orice om care are un pic de judecată simte câtă disperare este în oameni, care vrea binele unei țări.”

„Vin pentru convingerile mele, am doi copii, care dacă nu se schimbă nimic, unul pleacă în America, unul pleacă în Austria, mi-au spus clar, dacă nu se schimbă, nu are nici un rost să stăm, am facut atâtea școli, au câte două facultăți și servicii bune, și au tot ce le trebuie, și eu am de toate, doar sănătate să-mi dea Dumnezeu, dar nu-i suport să văd că ne mint și ne țin de tâmpiți, de proști.”

Proteste au fost aseară şi la Bucureşti, Cluj, Braşov, Sibiu, dar în alte oraşe mari din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri