Scandal pe parchet

Data publicării:
sport1

Este faza care a aruncat în aer meciul doi al sfertului de finală dintre SCM Politehnica şi CSM Bucureşti, încheiat cu victoria la limită, 19 la 18, a vicecampioanei. Gazdele cer rejucarea partidei şi acuză brigada de arbitraj că nu a acordat o aruncare de la 7 metri, pe lângă cartonașul roşu indicat lui Chike Onyejekwe, după intrarea dură la Cristian Fenici. Căpitanul Timişoarei va lipsi între 1 şi 3 luni, după accidentarea suferită la genunchi.

”Acea infracțiune din minutul 59 și 40 a fost atât de evidentă, iar decizia atât de cinică încât am cerut acest lucru. Există un precedent în Ungaria și în alte campionate civilizate și am cerut, pur și simplu, rejucarea meciului”, a declarat Radu Ţoancă, director SCM Timişoara.

”E o fază hotărâtoare! Aruncare de la metri clară. Toți spun asta. Până și jucătorii celor de la CSM și cei din staff-ul tehnic știu că e aruncare de la șapte metri clar”, a declarat Pero Milošević - antrenor SCM Politehnica Timişoara.

”Eu nu cred că merita cartonașul roșu. A alergat foarte repede, a căzut singur. A fost, da, un contact undeva, dar sper că Chike va juca în următorul meci”, a spus Paulo Fereira, antrenor CSM Bucureşti.

Oficialii CSM-ului au oferit și o replică, după decizia omologilor din conducerea clubului bănățean: "Speram ca oficialii de la Timişoara să fi cerut şi rejucarea meciului de la Bucureşti (n.r. câştigat de Poli la aruncările de departajare), când a fost o viciere de rezultat. În ultimele secunde a fost o forţare fără dubii în atac, dar jocul a continuat iar Poli a egalat şi s-a ajuns astfel la 7 metri. Alunecăm şi mai mult în penibil cu astfel de cereri. Am fost clar peste Timişoara şi în primul meci şi în al doilea şi cred că rezultatul este conform celor întâmplate pe teren".

Oficialii timişoreni lansează noi acuze la adresa clubului sprijinit de Primăria Capitalei, după ce şi Dan Dinu, finanțatorul celor de la Timişoara Saracens a vorbit despre arbitrajele pro-CSM.

”Deși sunt omologii noștri, un club de drept public, seamănă tot mai mult cu o caractiță - cu un buget de 5 ori mai mare decât al nostru și un număr aproximativ la fel de secții - cu Victoria București sau cu FC Olt Scornicești, astfel că lucrurile nu pot continua așa”, a declarat Radu Ţoancă, director SCM Timişoara.

În urma rezultatului înregistrat pe teren, SCM Politehnica şi CSM Bucureşti vor juca meciul decisiv pentru calificarea în semifinale, pe 29 aprilie, în Capitală.

reporter: Claudiu Sav/ operator: Mihai Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri