Sibiul, ocupat 94% de Summit

Data publicării:
SUMMIT

Sibiul este, în acest moment, ocupat în proporție de 94% în perioada Summit-ului ce va avea loc pe 9 mai. Toate camerele oferite de hotelurile din centrul orașului sunt rezervate.



"Hotelul are 128 de camere, acestea sunt de tip standard și tip superior, respectiv executive și apartamente. În perioada Summit-ului EU acesta este rezervat la întreaga sa capacitate", Alina Bădilă - director operațional.

Și în cazul pensiunilor situația este similară. Aici, camerele se închiriază cu 600-800 de lei pe (SUPER 2) noapte.

"Gradul de ocupare este de 100 % în toate unitățile noastre de cazare fiind ocupate de către departamentul de presă din Washington", Ștefan Miclăuș - administrator unitate cazare.

"Mai sunt câteva apartamente și pensiuni care mai au câteva camere libere, însă tarifele sunt foarte mari pentru această perioadă", Nicoleta Căta - director agenție de turism.

În luna mai, pe data de 9, va avea loc unul dintre cele mai importante evenimente la nivel european: Summit-ul UE. Atunci,  27 de şefi de stat şi de guvern, 36 de delegaţii oficiale și 400 de invitaţi de rang înalt vor veni la Sibiu. Pe lângă asta, 800 de jurnaliști din toata lumea  vor participa la eveniment.

"Ne bucurăm că pe plan european Sibiul își confirmă renumele și reputația bună pe care o are prin găzduirea acestui Summit", Alin Chipăilă - președinte AJTS Sibiu.

Fiind un eveniment atât de important, în bucătăriile restaurantelor din Sibiu este mare agitație. Bucătarii exersează deja mai multe preparate pentru a-i surprinde pe oaspeții ce vor veni la Summit.

"Îi primim cu produse locale, cu brațele deschise exact cum facem cu fiecare client care vizitează orașul", localnic.

Acest bucătar, de exemplu, speră să-i impresioneze pe invitați cu un „antricot de vită a la Sibiu."

Pe lângă rețetele sofisticate, bucatele tradiționale vor avea și ele locul lor pe masă.

"Mămăligă cu brânză, slăninuță afumată, brânzică de la munte, antricotul nostru pe care îl promovăm a la Sibiu, păstrăvul de Sadu care este extraordinar. Cu siguranță o să fie foarte impresionați având în vedere că pregătim doar produse locale", Marius Rafa.

Locuitorii orașului cred că din organizarea acestui eveniment România ar avea de câștigat.

"Să ne comportăm ca niște oamnei civilizați și să arătăm Europei că nu suntem așa cum ne consideră ei că suntem. Că încă mai suntem un popor civilizat. Sunt de părere că orașul nu este neapărat pregătit să primească acest eveniment", localnic.

"Nu știu dacă din punct de vedere al infrastructurii este pregătit, dar din punct de vedere al oamenilor sigur este", localnic.

Summit-ul UE, primul după Brexit, va fi găzduit de Primăria Sibiu. Acolo va fi principalul spaţiu de desfăşurare a evenimentului.

Reporter: Mădălina Micu
Operator: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri