Sari la conținut

Vânzătoare înjunghiată pentru 1.000 de lei

Un recidivist eliberat după ce ispășise 8 ani de închisoare pentru tâlhărie s-a năpustit, aseară, înarmat cu un cuțit, asupra unei vânzătoare. Atacul sălbatic ar fi putut să o coste viața pe sărmana femeie. A avut, însă, noroc şi a reușit să fugă. Tâlharul a golit casa de marcat a magazinului, apoi s-a făcut nevăzut. A fost prins, câteva ore mai târziu, pe când încerca să fugă din ţară. Vă avertizez, urmează imagini cu un puternic impact emoțional! 

Bărbatul a dat buzna pe ușa din spate a magazinului și a surprins-o pe vânzătoare în timp ce aranja marfa. Fără să ezite, s-a năpustit cu cuțitul asupra ei, a tăiat-o pe faţă şi i-a înfipt lama în coapsă. Adrenalina i-a salvat femeii viața. A reușit să fugă din magazin, urlând.

Țipetele ei nu l-au speriat pe atacator. Înainte să plece, a golit casa de marcat. A găsit în ea doar 940 de lei. Polițiștii l-au recunoscut imediat ce au văzut imaginile de pe camerele de supraveghere. La câteva ore de la incident a fost prins de oamenii legii la vama Nădlac, când încerca să fugă din ţară. Agresorul a fost dus la audieri la sediul IPJ Arad.

”Polițiștii au dispus reținerea celui în cauză, pe bază de ordonanță de reținere, urmând ca în cursul acestei zile, să fie prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă”, a declarat Lorena Radu, purtător cuvânt IPJ Arad.

Suspectul are 33 de ani, este din Pașcani, județul Iași şi nu este la prima faptă. A fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru tâlhărie. În 2012 a fost transferat de la Iași la Penitenciarul din Arad, pentru unei părți din pedeapsă. A fost eliberat în decembrie 2012, iar la scurt timp a recidivat.

A ajuns din nou după gratii pentru furt la Penitenciarul Arad, în anul 2013, şi eliberat în decembrie 2016. Acum, agresorul s-a ales cu un nou dosar penal, de data aceasta pentru tentativă de omor. Dacă va fi găsit vinovat, va face până la 10 ani de închisoare. Din fericire, victima sa este în afara pericolului, spun medicii.

”O femeie de 58 de ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe cu leziuni prin tăiere, în zona feței, respectiv la coapsă. Femeia se află în prezent internată la Chirurgie Generală 1 sub supraveghere medicală”, a declarat Simina Roz, purtător de cuvânt Spital Județean Arad.

redactor: Mihaela Creţu/ operator: Cristian Kovacs