Vedete de la Globus, la Zoo Hunedoara

Data publicării:
gradina zoo

A fost una dintre vedetele de la circul Globus din Capitală, iar acum încearcă să se adapteze unui nou stil de viață. Este vorba despre leul Simba, ajuns la grădina zoologică din Hunedoara, după incendiul izbucnit în urmă cu mai bine de un an la Globus. Tot aici a început o viață nouă și o femelă babuin, căreia îngrijitorii îi caută acum un nume. 

După ani la rând în care a încântat spectatorii de la circul Globus, leul Simba învață acum să se adapteze traiului într-o grădină zoologică. La Hunedoara mai sunt alți doi lei, un mascul și o femelă, iar îngrijitorii lui Simba spun că, atunci când acesta va fi familiarizat cu noul loc, va fi lăsat să ia contact direct cu celelalte două feline.

”Are 10 ani, este un exemplar tânăr se spune că mergea pe sârmă. Acum noi nu știm sigur, dar ne place să credem că este vedetă”, a declarat Bianca Lovacs, director Grădina Zoologică Hunedoara.

Pe lângă Simba, la Zoo Hunedoara a ajuns și o tânără femelă babuin. Încă în perioada de adaptare, ea este ținută separat de masculul de 10 ani.

”S-a acomodat destul de bine, s-a împrietenit cu Augustin, deocamdată nu avem un nume pentru ea, și așteptăm propuneri din partea hunedorenilor”, a spus Bianca Lovacs, director Grădina Zoologică Hunedoara.

Cele două animale au ajuns la Hunedoara după ce mai multe animale au fost relocate după de au fost salvate de la incendiul din urmă cu un an de la Circul Globus din București. La Hunedoara sunt peste 130 de animale din 22 de specii. Anul trecut, grădina zoologică a fost vizitată de 10 mii de persoane, dublu față de 2016.

reporter: Andrada Velciov/ operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri