Zeci de mii de treceri pe roşu, surprinse de camere

Data publicării:
semafoare
Sistemul inteligent de trafic management nu aduce beneficiile scontate. Deşi camerele de supraveghere din intersecţiile din Timişoara surprind orice încălcare a legislaţiei rutiere, şoferii nu sunt amendaţi. Potrivit primarului Timişoarei, în nici două săptămâni, peste 50.000 de şoferi au fost filmaţi când trecereau pe culoarea roşie a semafoarelor.

„Ne-am adresat celor de la Ministerul de Interne şi am comunicat, inclusiv, această cifră şi mă aştept ca doamna ministru să dea dispoziţii să fie luate în seamă aceste înregistrări. Suntem iarăşi în zona absurdului. Se pare că nici radarele de pe maşinile mai noi ale Poliţiei nu sunt omologate metrologic de autorităţile din România, pentru că nu pot face asta", a precizat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Potrivit documentelor prezentate de edil, peste 50 de mii de şoferi au fost surprinşi trecând pe roşu în perioada 9 - 21 martie 2017 de camerele de supraveghere din 37 de intersecţii. Încă de anul trecut, de la inaugurarea sistemului, poliţiştii au transmis autorităţilor timişorene că ei nu pot amenda şoferii în baza acestor imagini pentru că sistemul nu este omologat metric. La Timişoara au fost instalate 137 de semafoare şi 230 de camere video. Întreg sistemul inteligent de trafic management a costat 44 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri