Când se recomandă efectuarea primei ecografii în sarcină și de ce este importantă

Data actualizării: Data publicării:
dr catalin herghelegiu
Dr. Cătălin Herghelegiu, medic specialist Obstetrică-ginecologie

Ecografia în sarcină este o investigaţie de rutină, neinvazivă. De aceea, poate fi repetată pentru a oferi informaţii valoroase despre starea de sănătate a fătului şi evoluţia sarcinii. Când sunt recomandate şi cât sunt de importante examenele ecografice pentru mamă şi copil, am discutat cu dr. Cătălin Herghelegiu, medic specialist Obstetrică-ginecologie.

Ecografiile au un rol important în monitorizarea corectă a evoluției fătului, alături de analizele efectuate pentru supravegherea sarcinii. Tipul și frecvența investigațiilor vor fi stabilite de medic, conform unui calendar clar, împărțit pe trimestre de sarcină. Cu ajutorul ecografiilor, medicul obstetrician poate să observe dacă fătul se dezvoltă normal sau dacă există riscul apariției unor complicații (malformații, restricții de creștere, suferință fetală, naștere prematură).

Monitorizarea sarcinii trebuie să fie făcută de un medic obstetrician care să cunoască bine istoricul medical al viitoarei mămici și care să o asiste și la naștere. În plus, este foarte important ca maternitatea în care vor naște să poată oferi servicii complete, de calitate, de la ecografii și analize uzuale până la naștere în regim de urgență și terapie intensivă neonatală, esențiale pentru bebelușii care vin pe lume prematur sau cu probleme de sănătate.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri