Care sunt operațiile practicate la pacienții cu obezitate

Data publicării:
dr florin turcu

Chirurgia bariatrică reduce riscul unor boli grave şi crește, astfel, calitatea vieții pacienţilor care suferă de obezitate. Care sunt paşii în cazul acestor intervenţii ne spune dr. Florin Turcu, medic primar Chirurgie generală.

Abordarea modernă pentru managementul obezității presupune integrarea mai multor soluții terapeutice, care să ajute la scăderea în greutate și să reducă riscul de complicații. Astfel, cele mai importante metode pentru tratamentul obezității sunt schimbarea dietei, stabilirea unui program zilnic de exerciții fizice, administrarea unor medicamente (doar la recomandarea medicului) și, în ultimă instanță, se poate recurge la o intervenție de chirurgie bariatrică.

Chirurgia bariatrică este indicată în cazul pacienților care nu pot slăbi prin alte metode sau pentru cei care au complicații care le amenință sănătatea, cum sunt afecțiunile cardiovasculare și diabetul. Există mai multe tipuri de intervenții bariatrice, toate realizate minim invaziv, care aduc avantajul limitării cantității de alimente pe care o poate consuma pacientul, al instalării mult mai rapide a sațietății, al reglării senzației de foame și, totodată, al limitării absorbției caloriilor.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri