Care sunt semnele deshidratării și ce complicații pot apărea

Data actualizării: Data publicării:
dr george burlacu

În vreme de caniculă, deshidratarea este un pericol real. Din cauza căldurii, corpul pierde multe lichide, iar organismul are de suferit. Care sunt semnele deshidratării şi ce complicaţii pot apărea, ne spune dr. George Burlacu, medic specialist medicină de urgenţă.

Consumul insuficient de lichide, canicula, activitatea fizică intensă la temperaturi înalte, dar și unele boli infecțioase care se manifestă prin diaree, vărsături și febră sunt principalele cauzele care pot duce la deshidratare. Astfel, din organism sunt eliminate cantități semnificate de apă, săruri minerale și vitamine, cu impact asupra stării de sănătate. Într-o astfel de situație, persoana afectată se poate confrunta cu dureri de cap, stare de moleșeală, greață, sete excesivă, culoare mai închisă a urinei și chiar cu stare de leșin.

Cei mai expuși riscului de deshidratare sunt copiii, vârstnicii și persoanele cu boli cronice. Pentru a evita consecințele pe care deshidratarea le poate avea asupra organismului, mai ales în perioadele cu temperaturi foarte ridicate, este importantă respectarea unor reguli de combatere a efectelor caniculei asupra stării de sănătate. Consumul în cantități suficiente de lichide, de preferat apă, este una dintre aceste măsuri.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri