„Am simțit că am venit exact unde trebuie. Talentul său e comparabil cu cel al unui pictor!”

Data actualizării: Data publicării:
da_vinci_xi_sanador_testimonial Articol sustinut de SANADOR

Înaintarea în vârstă favorizează apariția unor afecțiuni cu impact puternic asupra activităților cotidiene. Urinarea frecventă și dificilă, trezirea pe timpul nopții pentru a merge la toaletă indică o afecțiune care, netratată, poate produce complicații grave.

Adenomul de prostată, cunoscut și ca prostată mărită, este o boală care afectează în special bărbații de peste 50 de ani. Pe lângă modificările legate de frecvența micțiunii și de fluxul urinar, prostata mărită se poate manifesta și prin prezența sângelui în urină. Este important ca bărbații care observă manifestări tipice adenomului de prostată să meargă la medicul urolog.

Astfel a procedat și Gheorghe, care, la indicația medicului de familie, a mers la o consultație de urologie, unde i s-a recomandat o biopsie. Pentru că rezultatul era incert, și-a făcut o programare și la Spitalul Clinic SANADOR, la Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar urologie și coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă din Spitalul Clinic SANADOR. În urma consultației și a unor investigații specifice, diagnosticul a fost stabilit: adenom de prostată.

Domnul Conf. Dr. Constantin Gîngu mi-a explicat foarte bine diagnosticul, a vorbit foarte deschis și pe înțelesul meu, ceea ce mi-a conferit o foarte mare încredere în dânsul. Am simțit că am venit exact unde trebuie”, spune Gheorghe.

Conf. Dr. Constantin Gîngu i-a recomandat pacientului prostatectomia radicală robotică ca fiind cea mai bună opțiune terapeutică în cazul său. Această procedură este minim invazivă și are avantaje multiple: incizii de mici dimensiuni efectuate cu mare precizie și finețe, risc redus de complicații, protejarea structurilor anatomice din vecinătate cu rol important în păstrarea funcției de excreție și a potenței, recuperarea rapidă și perioada scurtă de spitalizare. De altfel, chirurgia robotică este prima opțiune pentru prostatectomia radicală.

Tratamentul pentru prostata mărită, realizat la Spitalul Clinic SANADOR cu cel mai performant sistem robotic din lume la ora actuală, da Vinci Xi, a fost un succes și Gheorghe s-a refăcut complet. „Îi mulțumesc din inimă domnului Conf. Dr. Constantin Gîngu, al cărui talent îl pot compara cu cel al unui pictor! Consider că numai un medic deosebit de pasionat de ceea ce face poate mânui cu atâta precizie și siguranță acel sistem chirurgical robotic, de care am fost foarte impresionat.”, spune Gheorghe.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții au acces la consulturi de specialitate, dar și la investigații complete, realizate cu ajutorul unor echipamente performante, de medici urologi experimentați și foarte bine pregătiți. Atunci când există indicație pentru tratament chirurgical, ori de câte ori este posibil, intervențiile sunt realizate minim invaziv, în condiții de maximă siguranță. Ulterior, pacienții primesc cele mai bune îngrijiri în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, acreditată ca Secție ATI de categoria I – nivel de competență extinsă. Intervențiile urologice realizate robotic sunt efectuate la Spitalul Clinic SANADOR de Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic cu o vastă experiență în astfel de intervenții și cu rezultate remarcabile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri