Cât de frecvente sunt infecțiile urinare la copii

Data actualizării: Data publicării:
Untitled
Dr. Carmen Dincă, medic primar Pediatrie

Infecția urinară este una dintre cele mai întâlnite probleme de sănătate la copii. Diagnosticarea corectă este foarte importantă pentru a nu se ajunge la complicații. Cum ne putem da seama că un copil are o infecție urinară și care este tratamentul, discutăm cu dr. Carmen Dincă, medic primar Pediatrie.

Infecțiile urinare la copii pot fi mai greu de recunoscut de părinți, mai ales la copilul mic. Pentru diagnostic, este necesară o urocultură, care va fi apoi urmată de antibiogramă. Tratamentul este prescris de medicul pediatru, iar copilul va fi atent monitorizat pe durata tratamentului. Dacă sunt recomandate antibiotice, acestea trebuie administrate conform indicațiilor medicului.

În cazul în care starea copilului se agravează, părinții trebuie să acceseze sistemul de urgență și să ajungă fără întârziere la un Compartiment de Primiri Urgențe. Copiii sunt mai predispuși decât adulții la complicații grave, cum este urosepsisul, care poate să apară în urma infecțiilor urinare, de aceea problema nu trebuie neglijată.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri