Ce este eventrația și cum poate fi tratată

Data actualizării: Data publicării:
dr. Teodor Buliga, medic primar chirurgie generală
Dr. Teodor Buliga, medic primar chirurgie generală

Eventrațiile sunt forme speciale de hernii, care se produc prin puncte slabe apărute după o intervenție chirurgicală. Sunt „rupturi” produse pe locul în care peretele abdominal a fost tăiat. Ne explică, pe larg, dr. Teodor Buliga, medic primar chirurgie generală.

Eventrația este, de fapt, o hernie abdominală care se produce printr-un punct slab al peretelui abdominal cauzat de o intervenție chirurgicală. Singurul tratament eficient, cu rezultate de durată, este operația, care se poate realiza în prezent și minim invaziv, printr-o intervenție de chirurgie robotică.

Intervențiile chirurgicale pentru repararea defectelor peretelui abdominal presupun montarea unei plase speciale, biocompatibile, care să întărească zona slăbită și astfel să prevină recidivarea herniei. Procedura se poate realiza și minim invaziv, laparoscopic sau robotic, prin incizii de mici dimensiuni. Chirurgia robotică este în prezent cea mai avansată formă a chirurgiei minim invazive, datorită tehnologiei utilizate și preciziei crescute cu care se efectuează intervenția. În plus, oferă pacientului numeroase avantaje: recuperare rapidă, risc redus de complicații, durată scurtă de spitalizare.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri