„Am fost refuzat de multe ori de alți medici.” Cum s-a rezolvat un caz medical dificil, la SANADOR

Data actualizării: Data publicării:
Untitled design Articol susținut de SANADOR

Bogdan este un pacient care a suferit mult din cauza unei hernii de disc lombare cu polidiscopatie. Bolnavul a fost imobilizat luni în șir din pricina durerilor puternice de spate, însă medicii care îl consultaseră au refuzat să-l opereze. Salvarea lui a fost dr. Ovidiu Grămescu, șeful Departamentului de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic SANADOR.

Am ajuns la domnul doctor Grămescu după o intervenție nereușită de nucleoplastie la nivelul L5-S1 al coloanei. Fiind un pacient cu trombofilie și suferind de polidiscopatie, am fost refuzat de multe ori de alți medici neurochirurgi. După un șir lung de dezamăgiri, domnul doctor Grămescu este primul care s-a implicat activ în găsirea unei soluții pentru suferința mea, care a însemnat luni de zile de imobilizare. Operația de hernie de disc cu stenoză de canal a avut loc la scurt timp după prima consultație, iar după 4 ore de la intervenție, puteam merge fără nicio durere și a fost pentru prima oară în 6 luni când am reușit singur să îmi trag șosetele și să mă încalț”, povestește pacientul.

Bogdan suferă de trombofilie, o boală a sângelui care crește foarte mult riscul de tromboză venoasă (formarea unor cheaguri care blochează circulația) și embolie pulmonară (urgență care poate duce la deces în doar câteva minute), iar orice intervenție chirurgicală poate avea urmări grave în cazul lui. Experiența îndelungată a neurochirurgului și-a spus însă cuvântul, iar operația a decurs foarte bine, la fel și recuperarea postoperatorie. De altfel, dr. Ovidiu Grămescu a tratat în decursul timpului multe cazuri dificile, pe care alți medici le-au refuzat, operând inclusiv cel mai bătrân pacient de neurochirurgie din lume, în vârstă de 102 ani, diagnosticat cu un hematom bilateral pe creier.

Hernia de disc lombară este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale coloanei și se manifestă prin deplasarea discurilor intervertebrale (cartilajele dintre vertebre). În lipsa tratamentului, boala se agravează și poate duce la complicații care limitează mobilitatea pacientului, inclusiv la leziuni permanente ale măduvei. În prezent, hernia se tratează prin proceduri neurochirurgicale minim invazive, care implică dureri postoperatorii mai mici, risc scăzut de complicații, astfel încât pacientul se va recupera mai repede, având voie să meargă după doar 3-4 ore de la intervenție.

La Spitalul Clinic SANADOR, tratarea herniei de disc se realizează în cadrul unui Departament de Neurochirurgie dotat cu echipamente de ultimă generație: microscoape operatorii performante și sisteme avansate de neuronavigație spinală, pentru ghidaj robotic intraoperator. De asemenea, pentru stabilirea unui diagnostic corect în cazul suspiciunii de hernie de disc, pacienții SANADOR beneficiază de un examen RMN realizat cu un aparat ultraperformant (Magnetom Skyra 3 Tesla), care oferă medicului neurochirurg detalii despre localizarea herniei și structurile anatomice din jurul ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri