Ce este hemoragia digestivă inferioară

Data publicării:
Untitled
Dr. Mădălina Stan-Ilie, medic primar Gastroenterologie

Hemoragia digestivă reprezintă pierderea de sânge de la nivelul tubului digestiv. În funcție de locul unde se produce sângerarea vorbim de hemoragii digestive superioare și inferioare. Despre cauzele celor din urmă și cum pot fi tratate, discutăm cu dr. Mădălina Stan-Ilie, medic primar Gastroenterologie.

Afecțiunile tubului digestiv inferior pot include diverse manifestări clinice, precum meteorismul (balonarea), constipația, durerile abdominale difuze și, în unele cazuri prin exteriorizarea de sânge în scaun. Cauzele pot fi variate, dar, odată depistat sângele în scaun, consultația de gastroenterologie devine obligatorie și nu trebuie întârziată. Hemoragiile digestive inferioare pot fi cauzate de tumori la nivelul colonului și al rectului, astfel că diagnosticul cauzal al sângerării trebuie stabilit cu promptitudine.

Cea mai sigură metodă de diagnostic și, în unele cazuri, chiar și de tratament, este colonoscopia. Investigația se realizează cu ajutorul colonoscopului, un tub subțire și flexibil dotat cu o cameră video și o sursă de lumină. Colonoscopia, realizată de medici bine pregătiți și cu experiență, poate evidenția orice leziune sau tumoră de la nivelul întregului colon. De asemenea, prin colonoscopie se pot preleva biopsii în vederea diagnosticului de certitudine, în cazul suspiciunii de cancer colorectal.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri