Ce nutrienţi sunt benefici pentru bolnavii cu cancer şi ce suplimente sunt contraindicate

Data publicării:
dr bogdan georgescu
Dr. Bogdan Georgescu, medic specialist Oncologie

Dieta este foarte importantă în tratamentul pacientului oncologic. Sunt perioade în care bolnavul are nevoie de suplimentarea alimentaţiei. Ce nutrienţi sunt benefici pentru cei care suferă de cancer, dar şi ce suplimente sunt contraindicate în perioada tratamentului, aflăm de la dr. Bogdan Georgescu, medic specialist Oncologie.

Tratamentul modern al afecțiunilor oncologice trebuie să fie unul multimodal, care să implice medici cu diferite specializări, un rol esențial revenind medicului oncolog. Comisia oncologică multidisciplinară (Tumor Board) include însă și imagiști, radioterapeuți, chirurgi oncologici, dar și alți specialiști, care vor analiza fiecare caz în parte și vor decide împreună care este cea mai potrivită strategie terapeutică.

Calitatea vieții bolnavului poate fi semnificativ îmbunătățită cu ajutorul terapiilor suport, care fac parte, alături de tratamentele medicale oncologice, din strategia terapeutică integrată pentru managementul cancerului. Rolul acestora este să reducă, pe cât posibil, efectele secundare ale tratamentului și să amelioreze starea de spirit a pacienților. Astfel, consilierea psihologică și onco-nutriția vin în ajutorul bolnavilor care se confruntă cu deficiențe nutriționale și pierdere în greutate.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri