Cum este depistat și cum este apoi monitorizat anevrismul cerebral

Data publicării:
dr cristian mihalea
Dr. Cristian Mihalea, medic primar Radiologie - imagistică medicală

Anevrismul cerebral este foarte periculos și trebuie monitorizat și tratat în consecință. Cum poate evolua anevrismul și ce metode de tratament există ne spune dr. Cristian Mihalea, medic primar Radiologie - imagistică medicală.

Anevrismul cerebral este o dilatare a unui vas de sânge din creier și de cele mai multe ori nu provoacă semne și simptome, fiind descoperit întâmplător, printr-o investigație imagistică indicată pentru o altă afecțiune. Chiar dacă nu determină manifestări clinice, anevrismul trebuie tratat din timp, pentru că se poate fisura sau rupe, provocând o hemoragie cerebrală care poate duce la deces.

În funcție de dimensiunea și localizarea anevrismului, tratamentul se poate realiza endovascular, printr-o procedură de neuroradiologie intervențională, sau printr-o intervenție de neurochirurgie. Aceasta din urmă implică deschiderea craniului și montarea unei cleme din metal la gâtul anevrismului, pentru a bloca circulația sângelui spre acesta și este indicată doar dacă abordul minim invaziv endovascular nu este posibil.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri