Cum se manifestă cancerul de vezică urinară și care este tratamentul

Data publicării:
conf. dr. Marcian Manu, medic primar urologie

Tumorile vezicii urinare se manifestă cel mai frecvent prin prezența sângelui în urină. Care sunt factorii de risc pentru dezvoltarea acestor formațiuni, cum se pune diagnosticul și care sunt opțiunile moderne de tratament discutăm cu conf. dr. Marcian Manu, medic primar urologie.

Un cancer de vezică urinară se poate manifesta prin durere la urinare, hematurie, nevoia de a urina foarte des, uneori și prin durere pelvină. Semnele și simptome apar însă doar în stadiile avansate, când tratamentul trebuie să fie mai agresiv. Din fericire, dacă este diagnosticată în stadiu precoce, înainte de apariția acestor manifestări clinice, boala poate fi tratată cu succes, prin intervenții chirurgicale minim invazive.

Pentru a descoperi din timp cancerul vezical și alte afecțiuni ale tractului urinar care pot duce la complicații severe, este necesar un consult de urologie, urmat de analize și investigații specifice, în funcție de indicația medicului. Consultația este recomandată anual chiar și în lipsa oricăror semnale de alarmă, mai ales pentru persoanele de peste 50 de ani.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri