Cum se manifestă durerile lombare și care este tratamentul

Data publicării:
dr. Ovidiu Grămescu, medic primar neurochirurgie

Aproximativ 80% din populația lumii suferă, la un moment dat în viață, de dureri lombare. Cele mai frecvente cauze pentru apariția durerii de spate sunt de origine musculară, dar uneori implică în mod direct coloana vertebrală. Cum se manifestă aceste dureri și când ne confruntăm cu o urgență medicală, discutăm cu dr. Ovidiu Grămescu, medic primar neurochirurgie.

Stilul de viață sedentar, obezitatea și unele afecțiuni cronice, agravate de lipsa de mișcare, pot provoca durere de spate. De cele mai multe ori, acest simptom poate fi ținut sub control prin medicație și prin proceduri de kinetoterapie, dar în anumite situații durerea se agravează și afectează serios calitatea vieții pacientului, limitându-i mobilitatea.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii de spate este hernia de disc, o afecțiune care necesită de multe ori tratament chirurgical, pentru evitarea complicațiilor. În prezent, chirurgia spinală a evoluat foarte mult, astfel încât operația se poate realiza mai puțin invaziv, iar pacientul se recuperează rapid și își reia în scurt timp activitățile cotidiene.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri